Det har blivit allt mer populärt för människor världen över att streama samtidigt som de spelar ett spel. En del har blivit så omtalade och populära att de omvandlat det till ett heltidsjobb. Vem som helst kan börja med detta, så du kan själv visa upp när du spelar till exempel Fifa eller diverse gamblingspel. I takt med att populariteten har växt har det också dykt upp flera sajter där det är möjligt att streama. Dessa är ofta kopplade till sociala medier så att du kan dela ditt spel på flera ställen samtidigt. Videorna håller hög kvalitet och du bestämmer helt själv vad du vill visa.

Twitch och Hitbox

Twitch är den största sidan i branschen och det är där de flesta stora namnen håller till. Här kan du hålla koll på saker som ditt totala antal följare, hur många som tittar och hur många som har besökt din kanal. Det är otroligt enkelt att komma igång med och helt gratis. En annan sajt som är populär är Hitbox som erbjuder funktioner där du kan söka efter dina favoritvideos och dela upp streamers i olika kategorier. De har en väldigt lättnavigerad och enkel hemsida som passar alla typer av människor, även de som inte har så mycket tidigare erfarenhet av streaming.

Beam och YouTube Gaming

Beam är en sida som har fått otroligt bra kritik för sin snygga och stilrena hemsida. Här håller ungefär 100 000 personer till varje månad och tittar på olika videos. Detta är en av de snabbast växande sajterna inom sin kategori. Sidan fungerar både med iOS och Android samt Chromecast. Många väljer också att hålla till på YouTube Gaming som är en del av den omåttligt populära videosajten YouTube. Här är det väldigt enkelt att organisera sina videos och de erbjuds i ett format av 4K. De har även en mobilapplikation så att du kan streama från din telefon när du befinner dig ute.